mandag 17. september 2012

Hjemmelaget bursdagskort
Min onkel feiret 50-årsdagen sin denne helgen, det ble en kjempeflott fest. Min ene søster laget en deilig sjokoladekake, den andre søsteren min kjøpte inn gaver, og jeg laget bursdagskortet. En veldig grei arbeidsfordeling syntes jeg :)

Jeg ville lage et enkelt kort, uten noe dill-dall. Så for å lage kortet fant jeg frem litt forskjellige papirtyper  som jeg hadde liggende og prøvde å kombinere de og endte opp med disse.

I den brune kartongen som jeg valgte til omslag ville jeg skjære ut tallet femti. Jeg brukte fonten Stensil (viktig at en bruker denne typen font) og skrev 50 i et dokument i den størrelsen jeg ville ha tallet på forsiden, så printet jeg ut dokumentet i sort/hvitt. Brukte en myk blyant til å tegne/skravere etter konturene på tallet på baksiden av arket (kan være lurt å gjøre det opp mot et vindu, da er det lettere å se). Så la jeg arket med tallet over forsiden av kortet det jeg ville plassere tallene, og tegnet så etter tallene på rettsiden av arket, da fikk jeg risset opp strekene som jeg skjærer etter med en skapell. Det ble ganske ok.
Midtsidene i kortet er et vanlig hvitt A4-ark som jeg har laget en tekst på og printet ut. Alle arkene er i liggende A4-format som jeg har brettet ned til stående A5-format. I ryggen brukte vanlig sytråd og laget hull med synålen, og vips var kortet ferdig, så nesten litt proft ut :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar