lørdag 2. oktober 2010

Slektsforskerdagen 30. oktober

I år er det faktisk ti år siden jeg begynte med slektsgranskning, tiden har fløyet. Del hele begynte med at jeg var veldig nyskjerrig på alle ryktene om min familie og slekt. I tillegg hadde min grantante Karla Lysøen Særvold fått laget et slektstre på sine aner for mange år siden. Enda ett sammentreff var et jeg kjøpte min første egne bærbare Mac dette året, og den måtte jo brukes til noe.

Det første jeg måtte gjøre var å finne et slektsprogram som jeg kunne være fornøyd med og som ville utvikle seg med meg. Det var ikke så vanskelig, det var nemlig ikke så mange å velge mellom den gang, for meg, som hadde Mac. I dag er det noen flere programmer, men jeg er fortsatt godt fornøyd med mitt valg av Reunion, som nå er kommet til versjon 9, og samarbeider fint med min iPhone.

Nå har jeg ryddet opp i en del av ryktene om min slekt, og de var nok ikke alle helt riktige, men hovedtrekkene stemmer mye. I år har jeg altså 10-årsjubileum med slektsgranskning og det skal ikke forundre meg om jeg runder 50 000 personer i treet mitt i løpet av høsten også.

Og når jeg nå er inne på høsten, så ja, nå er den her. Guffent og kaldt er det blitt her i Bergen, og da er det ikke lenge til den årlige Slektsforskerdagen. I år er den på lørdag den 30. oktober. Sjekk ut DIS-Norges sider for hvor du kan finne ditt nærmeste arrangement. Temaet er "På flyttefot" men du kan nok få tips og hjelp med andre slektsrelaterte ting også. Slektsforskerdagen er en fin mulighet til å bli kjent med en ny alt-opp-slukende hobby :)

Jeg har selv hatt stor glede av denne hobbyen i alle disse årene, og den har gitt meg en større innsikt i hvordan det var før-i-tiden. Og nå vil jeg avslutte med et kinesisk ordspråk:

"Å glemme sine forfedre er å være en bekk uten kilde, et tre uten rot."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar