torsdag 22. juli 2010

Noen smakebiter fra den fine Kinaturen i mai

Første mai reiste min samboer og jeg til landet som jeg som liten trodde jeg kunne grave meg tvers igjennom jorden for å komme opp i, landet på andre siden av jordkloden, og ja, jeg vet at dette ikke er riktig nå ;). Vi har snakket om det lenge, begynte tilogmed på mandarinkurs i februar 2010. Men først i slutten av mars bestemte vi oss. Vi startet turen med 10 dager i Beijing, spiste masse god kinesisk mat og besøkte selvfølgelig alle stedene en MÅ ha sett som Himmelens tempel, Den forbudte by, Sommerpalasset, Beijing zoo mm.
Detalj av en stor krukke som før i tiden var fylt med vann som skulle brukes hvis det begynte å brenne. Slike store vannkrukker var det mange av inne på tempelområdene. Alle bygningene er av tre, så de var nok med rette bekymret for brannfaren.
Den kinesiske mur, selvfølgelig måtte vi gå på den.
Etter Beijing tok vi toget til Xi'an. På dette stedet (bildet over) var det middag med forskjellige Dumplings først og en flott forestilling etterpå.
I Xi'an fikk vi også med oss Terrakottasoldatene.
I Xi'an var været litt trist, men så reiste vi videre til Yangshuo og her var det et fantastisk landskap og nydelig vær.
På bildet over ser du utsikten fra hotellet vårt.
Jeg må komme med et godt råd her på slutten. Nå skal det sies at jeg spiser det meste, og var ikke fremmed for å smake på alt jeg ble servert i Kina, men de blågrønne eggene på dette bildet må du på ingen måte finne på å kjøpe, ei heller smake. Du skal lytte til en med erfaring....

Oppsummering: Dette er nok en av de beste feriene jeg har hatt. Kan virkelig anbefales, men jeg ser at det er ikke en ferie for alle. Kina har flere sider ved seg.

1 kommentar:

  1. Fin innføring Anita i det kinesiske rike, artig med vannkrukkene og eggene. Takk for titten. Hilsen
    Dag-Geir

    SvarSlett