søndag 21. mars 2010

The Genographic project


Jeg har holdt på med slektsgranskning siden 2000, men jeg jobbet mer med det da en jeg gjør i dag. Dette er det flere naturlige grunner til. En av grunnene er at jeg nå nærmer meg 50 000 personer i min database og jeg begynner å se flere mønstre. Jeg har lært utrolig mye med å holde på med dette, både når det gjelder min egen familie og det historiske perspektivet rundt menneskeheten. Dette har ført til at jeg har fulgt National Geographics prosjekt "The Genographic prosject" med stor interesse. Så nå endelig har jeg bestilt esken med det jeg trenger for å sende inn mine DNA. Pakken kostet meg $ 99,95 (ca NOK 600,-) + frakt og avgifter.

Her er det jeg fikk i pakken:

- To børster og to glassrør til å samle inn DNAet.
- CD som viser hvordan jeg skal bruke det jeg har fått (veldig enkelt) + en film om prosjektet.
- Ett kart som viser resultatene av det de har funnet til nå.
- Ett kort som jeg skal fylle ut.
- En brosjyre om prosjektet.
- Ferdig utfylt konvolutt som skal sendes tilbake.
- Eget privat ID-nummer

Prisen inkluderer også testing og analysering av prøven.

Satser på å få sendt resultatene mine av gårde en av de nærmeste dagene. Så da er det bare å vente på resultatene. Kommer tilbake om dette :)


lørdag 13. mars 2010

Design din egen DalegenserDet er tydeligvis poppulært for tiden med designkonkurranser der en skal sende e-postreklame til gud-og-værmann for å skaffe seg stemmer. Nå har jeg igjen latt meg lure til å lage noen forslag og her er mine tre designforslag. Og jeg sier igjen, stem i vei og helst på meg ;)

Lenke til "Vår II"

Lenke til "Vindkast..."

Lenke til mitt bidrag "Vår".

Redigert 02.11.2010:
Da sier jeg GRATULERER til Kari Vassbotn med seieren. Se de ti gensrene dommerne hadde å velge mellom her.

torsdag 4. mars 2010

Designkonkurranse

Bare noen dager igjen nå, men det ser dårlig ut. Disse konkurransene er så å si umulig å vinne hvis en ikke da vil drive e-post terror mot sine venner og bekjente. Men jeg har nå laget ett forslag i full fart og krysser fingrene allikevel jeg, optimistisk som jeg er. For hvem vil vel ikke vinne ett par ski fra Nordica i eget design - modell Girish og bindinger N POWER 2S 6-14X - samt klær/utstyr fra Sweet Protection og Kask. Stem i vei, helst på meg ;) Lenke til konkurransen (virker ikke lenger).

Redigert 02.11.2010:
Vinner er kåret. Bombe, det ble ikke meg :)
Nettsiden er allerede fjernet.

tirsdag 2. mars 2010

Postkort i salg nå


Dette er det nyeste postkortet jeg har tegnet, og det har jeg kalt EMO-søsken. Nedenfor kan du se noen av de postkortene jeg har laget det siste året. For å se mer av det jeg driver med så er du velkommen til å ta en titt på nettsiden min som er: www.look.no/anita.De fargeglade kortene mine kan nå kjøpes hos Unique Design på Åsane Storsenter. En butikk med mye nytt og spennende innen kunst og design. Lenke til Facebooksiden til Unique Design.